Submitter
SUPPORT TOPIC File Information
- Submitted: Oct 07 2012 03:34 PM
- Last Updated: Apr 23 2013 02:52 PM
- File Size: 1007.24KB
- Views: 8638
- Downloads: 313
- Demo: http://doside.pl/demo/index.php
- Supported IPS Software Version: 3.3.4
Download MoonSkin 3.3 Pro Dark Skins [UPDATE] 1.0.1
5 Votes
- Custom Sidebar Blocks
- IP.Blog
- IP.Downloads
- IP.Shoutbox
- IP.Nexus
- IP.Gallery
- Inne..

Mój drugi autorski skin, tworzony od zera. Z racji braku inspiracji zacząłem eksperymentować z przeźroczystością tabel. Bardzo mi to przypadło do gustu, po czym zrobiłem tak większość forum.Zmieniłem również całą czcionkę. Przy okazji poznałem właściwości box-shadow, które również użyłem w szablonie. Styl jest na tyle uniwersalny, z racji takiej, że po zmianie tła na inny tematycznie, jest w stanie przystosować się do niej, chociaż może potrzebować małej edycji.

Nie chciałem zostawić zwykłego loga. Zastosowane w w/w skinie po najechaniu na niego kursorem płynnie się obraca, a następnie wraca do swojego pierwotnego stanu. Dodatkowo dodałem do tego przeźroczystość, która również z czasem zmienia się. Wygląda to bardzo efektywnie.

Menu w którym zastosowane są zmiany tła w krótkim okresie czasu, podczas przejścia na daną zakładkę. Dodatkowo zastosowane cień tekstu oraz przeźroczystość. W pasku umieściłem skrót do wyszukiwarki.

W profilu użyłem przeźroczystego maintitle z poświatą w okół, boczne menu ( Friends, Topics, Posts [..] ) zmieniłem jedynie kolorem oraz usunąłem animację. Zedytowałem również okienko z aktualizacją statusu, aby bardziej upodabniało się do reszty skina.

Przeźroczyste tło wraz z podświetlonym maintitle. Dodatkowo poświata w okół avataru.

Zmieniłem całkowicie widok panelu użytkownika. Skasowałem tło oraz dodałem cień.

Dobitna zmiana cytatów. Dodatkowo po najechaniu kursorem płynnie rozświetla się.

Mój ulubiony fragment. Po dłuższej pracy otrzymałem taki efekt. Dodane podświetlenie w okół przeźroczystego maintitle oraz avatarów, zmienione buttony. Przeźroczyste tło postów oraz informacji o autorze.
What's New in Version 1.0.1 (See full changelog)
- Add fixed to background ( remove black background under imager )
- Change position author name ( Skin by TeeZ )
- Change border in Shoutbox table
- Add padding to copyright
Screenshots
-
- MR.G!O likes this
Few suggestions: add about 5px padding to the copyright and add background: transparent; to the entry_featured, entry_header for blog entries. It has a real real bright off-white color that needs to be gone. It hurt ma eyes for a sec lol changed it myself though. ![]()
-Don ![]()
-
- teez likes this
This is a beautiful skin, but on forums with a lot of applications, it will not display properly.
Background stays in one place and doesnt expand with zoom
apart from that looks pretty cool
Nice skin, but... What the heck?
background: url({style_images_url}/bg.jpg ) no-repeat fixed -640px 0 transparent;
Just installed it on my forum for testing purposes. Looks good although I had to change the background immediately. It was not working properly. Not sure if it was intentional or not but otherwise it's quite pretty.
Are there notes in English somewhere about this skin?
Other files you may be interested in ..
- 3,090 Total Files
- 53 Total Categories
- 516 Total Authors
- 593,625 Total Downloads
- Links Directory Latest File
- Marcher Technologies Latest Submitter
48 user(s) are online (in the past 30 minutes)
14 members, 33 guests, 0 anonymous users
+kristen_ttg, +Ciel!, Google Mobile (1), +isame, +Cretster, Σric, emblemat, +dosmeister, +Ivan Gorshkov, +Willie, +Adam Cash, +Oldschool.co.nz, +LongeCity, +Ediii³, EleganceReef